torstai 15. elokuuta 2013

1. tunnin tehtävä

    Valitsin tukea kirjoittamiseen-kurssin, koska tykkään kirjoittaa niin asiatekstejä, kuin mielikuvitustakin vaativia tekstejä. Kurssi käy myös hyvin täytekurssina, jos näyttää siltä etteivät kaikki 75 kurssia ole tulossa täyteen. Kurssi on myös mielestäni todella hyödyllinen ajatellen yo-kirjoituksia.
   
   Minusta siitä, että osaa kirjoittaa hyviä ja monipuolisia asiatekstejä on todella paljon hyötyä ajatellen esimerkiksi yo-kirjoituksia. On myös tärkeää osata kirjoittaa asiallisesti, jos esimerkiksi aikuisena joutuu tekemisiin asiakirjojen tai muiden virallisten papereiden kirjoittamisen kanssa.

    Vahvuuteni kirjoittajana on luovat tekstit. Tykkään käyttää mielikuvitusta ja kirjoittaa asioista mitä toivoisin tapahtuvan. Kehittymistä kaipaan jaksotuksessa, koska yksi jaksoni saattaa olla todella pitkä tai sitten vastapainona vain yhden lauseen mittainen...

   Pidin yhdessä vaiheessa henkilökohtaista blogia, mutta nyt sekin on jäänyt kameran puutteen vuoksi... Pienempänä kirjoitin myös satuja pikkusisaruksilleni ja muitakin novelleja.  Nykyään kirjoitan välillä päiväkirjaa.

   Opettajan tekemä tehtävälista näyttää mielestäni ihan hyvältä. Toivoisin kyllä, että luovaa kirjoittamista olisi vähän enemmän... Luovaa kirjoittamista ja asiatekstejä voisi olla yhtä paljon, niin ne toimisivat vastapainoina toisilleen. Toivoisin myös, että kielioppia kerrattaisiin vähän, koska varmasti aika monella on jotkin kielioppisäännöt unohtunut tässä kesän aikana.

   http://yle.fi/uutiset/nakokulma_voimmeko_me_mamutkin_nostaa_kissan_poydalle/6739528

   Mielestäni juuri tämä artikkeli on todella hyvä, koska minusta on ihanaa, että joku vihdoin nostaa kissan pöydälle ja sanoo suunsa puhtaaksi suomalaisten alkoholin käytöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti